Omgång 2

Otroligt glädjande att 53 spelare kom till start! Jag vet inte när detta hände senast att vi hade över 50 startande på en Blekinge Tour. Det känns dock inte som ett slutmål utan nu titta vi mot att passera 60 st till nästa tävling.

Man kan väl inte påstå att vädret var speciellt upplyftande denna dag utan det var regn regn och åter regn. Dock måste jag säga att alla härliga ungdomar och deras inställning det värmer att se. Några spelade sin första tävling och andra var mer vana men alla var väldigt laddade. 

D-klassen visade det sig att hemmabana var avgörande och Ronneby trion Dennis Gardell, Max Amilon och Simon Olsson tog hem platserna 1-3 i nämnd ordning. Dennis och Max lyckades båda sänka sitt hcp, grattis grabbar! 

C-klassen hade hela 24 deltagare vilket är otroligt bra! Bäst spelade Albin Olsson från Karlshamns GK som fick fina 66 netto, bra spelat! Tvåa blev Isac Ottosson Nicklastorp som kom precis före en trio på 70 netto men Selma Rasmussen blev trea i egenskap av bättre hcp. 

B-klassen var jämn och där lyckades Hampus Grimskär från Trummenäs att knipa förstaplatsen framför Moltas Andreasson Karlshamn och Carl Forss Carlskrona GK. 

A-klassen togs hem av en rookie Maximilian Fyke hade nyligen blivit A-klassare men det stoppade inte han från att ta en stabil seger med 6 slag. Tvåa blev Elton Runesson från Sölvesborg och Linus Lindsjö Karlshamns GK blev trea. 

Stort tack till Ronneby och Robban Petersson för bra arrangemang av omgång två. Nästa omgång spelas i Karlshamn och självklart hoppas vi på nytt deltagarekord!! 

Johan Bjerngren
Junioransvarig 

BGF

Kommentarer