Final Blekinge Touren

Under helgen avgjordes Finalen i Blekinge Touren och totalt kämpade 24 ungdomar fördelat på 3 klasser.

Finalspelet

Under den gångna helgen har Blekinge Touren spelat sitt finalspel där de 8 bästa i varje klass spelat matcher i poolspel. Vinnaren i varje pool kvalificerade sig till spel om förstaplatsen och tvåorna i varje pool kvalificerade sig till match om tredjepris. Trots en hel del regn kämpade samtliga juniorer utomordentligt och det var många jämna matcher innan varje pool var färdigspelad.

Även matcherna dag två visade sig bli väldigt jämna men denna dag var vädret betydligt bättre. Matchspel är något som inte spelas så ofta inom golfen så detta moment var nytt för några av de yngsta golfarna.

I A-klassen vann Adam Lundin som även blev totalsegrare i Order of merit. Moltas Andreasson tog sig vidare efter särspel till finaldagen och när det drog ihop sig lyckades han tillslut dra det längsta strået och vann där med B-klassen. C-klassen var den ända klass där inte alla 18 hål behövdes spelas Edwin Fors vann efter 16 spelade hål.

När vi sammanfatta finalen kan vi konstatera att det var en av de jämnaste finalerna genom alla tider, hela 6 matcher fick avgöras via särspel. Många av juniorerna lärde sig sannolikt massor då det ofta kan bli lite extra nervöst att spela matchspel.

A-Klassen

1. Adam Lundin Nicklastorp GK
2. Wilhelm Ahlgren Carlskrona GK
3. Linus Lindsjö Karlshamns GK
4. Theodor Landin Nicklastorp GK

B-klassen

1. Moltas Andreasson Karlshamns GK
2. Christoffer Gärdebring Karlshamns GK
3. Carl Forss Carlskrona GK
4. Maximilian Fyke Karlshamns GK

C-klassen

1. Edwin Forss Carlskrona GK
2. Julius Stamann Karlshamns GK
3. Tim Trasthe Karlshamns GK
4. Isac Ottosson Nicklastorp GK

Kommentarer