Matchspelsserie herrar 40-59 år

Blekinge matchspelsserie för åldrar from H40 till H59 säsong 2022

Vi vill testa något nytt i Blekinge för att få igång medlemmar i åldrarna H40 till H59 som har svårigheter att komma loss på arbetsdagar. Alltså inget seriespel för H40 och H50 2022

Vi tycker att matchspel är en underskattad spelform och vill därför testa att ha en gemensam matchspelsserie för dessa åldersgrupper under 2022 i Blekinge. Vi hoppas också att på detta sätt bidra till att höja klubbkänslan på ett positivt sätt!

Grundspel

Blekinges 8 klubbar lottas in i två grupper om 4 lag. Lagen skall vara anmälda till TKO/Blekinge; eva.bohman1@outlook.com senast den 15 april 2022. Därefter lottas lagen enl nedan. Alternativt om inte 8 lag får viss anpassning göras.

OBS glöm inte ange lagledares mailadress. Lagledare kommer kallas till ett informationsmöte via Teams den 25 april kl 1800 – ca 1930.

Lagen består av 6 spelare i åldern 40 – 59 år. Lagen möts hemma och borta vilket innebär 5 lagmatcher per lag.  

Spelomgång

Tidsintervall

”möten”

1

15 maj – 30 juni

Alla lag möts en gång

2

1 juli – 15 aug

Alla lag möts en gång

avslutning

Datum fastställes senare

Final för samtliga lag.

 

Lagledarna från respektive klubb kommer överens om speltillfällen. Varje lagmatch innehåller 5 matcher. 4 singlar + 1 Foursomematch. De 4 med lägsta hcp (scratch gäller här som i seriespel) möter motsvarande i andra laget. De två som återstår spelar mot andra laget i en Foursomematch.

Detta innebär att varje speltillfälle endast ”blockerar” 3 eller 5 tider beroende på hur man kommer överens. Innebär också att man sommartid hinner spela en ”lagmatch” tidig kväll.

Poängfördelning: 2 poäng för vinst och 1 poäng för delning. Vid lika resultat i slutet av serien tillämpas inbördes möte därefter poängskillnad och slutligen lottning.

Slutspel

Alla lag går till slutspel som spelas på samma sätt, dock endast över 9 hål.

Kvartsfinaler:   1:an inleder varje match med 2 upp.

Grupp A

Grupp B

1

4

4

1

2

3

3

2

Vid lika resultat avgör resultat i Foursome därefter ranking.

Semifinaler:

Segrarna från kvartsfinalerna går till semifinal. Om någon 1:a går till semifinal inleder de varje match med 1 upp. Annars inleds semifinalerna all square.

Förlorarna möts i placeringsmatcher.

Vid lika resultat avgör resultat i Foursome därefter ranking.

Final:

Segrarna i semifinalerna går till final: 9 hål enligt ovan.

Vid lika resultat tillämpas särspel i Foursome.

Övrigt

För grundspelet gäller samma som övriga seriespel alltså ingen greenfee och inte heller några prispengar.

I slutspelet avläggs en tävlingsgreenfee på 200 kr samt 50 kr som går till priser. Detta för att    något kompensera den klubb som arrangerar finalen vilken läggs på en helgdag i slutet av säsongen.

För att få detta att fungera behövs en lagledare i varje klubb som marknadsför evenemanget. Vi hoppas verkligen att så många klubbar som möjligt skall försöka få ihop lag!